Popping like it's hot - Popcornmachine
Popping like it's hot
Heerlijk genieten met een popcornmachine
Een heerlijk avondje thuis. Op zo'n avond verkiest de ene persoon chips, de andere ijs en er is altijd een persoon die graag popcorn eet.
Wij kunnen enorm genieten van een apero na het werk of een lekker dessertje voor de tv en soms willen we wel eens iets anders en dan eten wij wel eens lekker popcorn. Makkelijk, lekker en voor ieder wat wils.
Ik maak mijn popcorn thuis gewoon met mais, maisolie en een kookpot met deksel. Dit is leuk voor een fijn tv-avondje. Makkelijk en je voegt gewoon suiker of zout toe naargelang je eigen 'goesting'.
Voor feestjes is het veel leuker om het helemaal in thema in te kleden. En surprise, surprise…. Bij Eventa Rent verhuren we een leuk popcornmachine.
Een popcornmachine is een must voor verjaardagsfeestjes.
Enkele jaren geleden heb ik op mijn verjaardag heel het kantoor getrakteerd op popcorn. Een echte eyecatcher, makkelijk en heel lekker. Ik kan hierbij bevestigen dat popcornmachines perfect zijn voor jong en oud ;-). Heel het kantoor rook naar heerlijke popcorn waardoor er al snel een rij stond voor een zakje popcorn. Ik heb nog nooit zo’n fijne verjaardag op kantoor gehad.
Zelf vind ik het heel makkelijk om ons popcornmachine te gebruiken. Hoe gebruik je ons popcornmachine?
Nu kent iedereen wel de typische zoute en zoete popcorn maar er zijn zoveel verschillende variaties mogelijk.
Popcornrecepten
1. Combo zoete- en zoute popcorn
In de popcornmachine is het heel makkelijk om een combinatie te maken van zoete- en zoute popcorn.
Hoe ga je te werk?
Begin met olie warm te maken in de pot en voeg hierbij een grote schep popcorn toe. (voeg geen suiker of zout toe) Laat het warm worden zodat de popcorn uit de pot ploft. Wanneer er geen geplof meer is open je voorzichtig de pot met de hendel. Herhaal dit proces 2 a 3 keer.
Nu heb je in je popcornmachine popcorn zonder smaak. Strooi hier een goede hoeveelheid zout over en meng dit door elkaar.
Nu maak je de zoete popcorn. Hiervoor voeg je de olie, suiker en mais toe in de pot. Laat warm worden zodat de popcorn weer uit de pot ploft. Wanneer er geen geplof meer is open je voorzichtig de pot met de hendel. Herhaal dit proces voor 2 a 3x.
Nadien meng je de popcorn goed door elkaar waardoor de zoete- en zoute popcorn goed gemengd zijn.
TIP: Begin altijd eerst met het maken van de zoute popcorn en maak pas nieuwe zoute popcorn als alle popcorn op is.
2. Popcorn met kokos
Voeg ipv maisolie, kokosolie toe in de pot. Voeg daarbij de mais toe en een hand vol kokosschilfers. Iets helemaal anders dan dat je gewend bent.
3. Kies zelf je topping voor je popcorn
Tegenwoordig kiezen mensen liefst zelf wat ze willen. Zo heb je een dessertenbuffet, magnums waar je zelf je topping kunt kiezen,…
Dit kan ook met popcorn, zorg voor een toppingbar. Heel leuk en eens iets helemaal anders dan de toppings kiezen voor je dessert.
Als je wilt dat de mensen zelf hun topping kiezen voor hun popcorn dan voeg je bij het maken van je popcorn geen suiker toe.
Begin met olie warm te maken in de pot en voeg hierbij een grote schep popcorn toe. (voeg geen suiker of iets anders toe) Laat het warm worden zodat de popcorn uit de pot ploft. Wanneer er geen geplof meer is open je voorzichtig de pot met de hendel. Herhaal dit proces meerdere keren zodat je bak onder de pot vol zit met popcorn.
Mogelijke toppings voor je popcorn
1. Voorzie een chocolade fondue waar mensen zelf hun popcorn in kunnen stoppen. Dit kan met zowel witte, bruine als pure chocolade. Als afwerking kan je discobolletjes voorzien. Deze blijven het best plakken als de chocolade nog gesmolten is.
Varianten met gesmolten chocolade:
-
Sop je popcorn in bruine chocolade en bestrooi nadien met grof zeezout.
-
Sop de popcorn eerst in pindakaas voor je deze onder de chocoladefondue stopt
2. Voorzie zout, cayennepeper en/of chilivlokken. Eens iets helemaal anders dan de zoete popcorn die de meeste graag eten.
3. Voorzie wat lekker krokante spek dat gebakken is in een pan met wat bruine suiker en ahornsiroop op.
Zorg ervoor dat spek goed afkoelt voor je het in stukjes snijdt en klaarzet. Lekker om te mixen met je popcorn.
Indien je wenst kan je nog een sausje maken van boter, ahornsiroop, suiker en baking soda. Zo kan je nog wat saus toevoegen over de stukjes spek met popcorn.
4. Voor kids is het leuk om M&M's, kleine marshmallows, snoepjes,… te voorzien. Makkelijk om zo zakjes te vullen met verschillende smaken.
5. Popcorn is ook heel lekker met kaas
-
Zoute popcorn met rozemarijn en Parmezaanse kaas is niet je standaard snack maar zeker een aanrader.
6. Bestrooi popcorn met uienpoeder en knoflookpoeder. Goed schudden en als afwerking voeg je wat geraspte kaas over de warme popcorn.
Dit zijn enkele mogelijke opties om verschillende toppings te voorzien voor je popcorn.
Er zijn nog zoveel andere mogelijke opties. Kijk zeker eens op onze Pinterest voor meer popcorn-inspiratie.
Heb je honger gekregen? Huur dan nu je popcormachine bij Eventa Rent en krijg er 50 porties popcorn bij.