Artikelnummer:
20501019
Chocoladefontein - 5 etages -74 cm
Artikelnummer:
20501019
1 dag
|
€ 100,00
Incl. BTW
1 dag
|
€ 82,64
Excl. BTW
Productomschrijving
Onze chocoladefontein van 5 verdiepingen is de must have voor elk dessertenbuffet of gewoon voor de leukste en lekkerste chocolade-avond ooit!
deze chocoladefontein wordt het vaakste gebruikt voor het dippen van ruchten en gebak bijvoorbeeld.
Kenmerken:
Hoe werkt het?
Zet de fontein alvast aan om op te warmen en smelt de juiste fonteinchocolade in de magnetron of au bain-marie. Voeg de vloeibare chocolade toe aan de fontein en het feest kan beginnen! De vloeibare chocolade wordt namelijk omhoog gepompt via een spiraal en valt vervolgens weer naar beneden. Hier kun je dus alles in dopen wat je wilt.
Veelgestelde vragen
Hoeveel chocolade heb je nodig voor een chocolade fontein?
Alles hangt ervan af hoeveel mensen echt gebruik gaan maken van de fontein. Als je de fontein bijvoorbeeld opstelt in een dessertenbuffet hangt het natuurlijk af van het totale aanbod aan desserten. Wij raden aan bij bijvoorbeeld een echte chocolade fondue om 100 gram per persoon te voorzien.
Hoe chocolade smelten voor een chocoladefontein?
De chocolade kan je best op voorhand smelten au bain marie of in de microgolfoven.
Chocolade smelten in de au bain marie
Doe stukjes chocolade in een hittebestendige kom.
Vul een pan met water en zorg ervoor dat het water zo laag staat, dat het de kom waarin je de chocolade legt niet raak als je die bovenop het pannetje plaatst.
Zet de pan op het vuur en breng het water langzaam aan de kook.
Laat het water lichtjes koken.
Zet het kommetje met de chocolade bovenop de pan.
Dankzij de stoom van het kokende water, gaat de chocolade langzaam smelten.
Roer de smeltende chocolade door, zodat je een egale vloeistof krijgt.
Haal de kom van de pan af als de chocolade is gesmolten en zet het vuur uit.
Chocolade smelten in de microgolfoven
Ga als volgt te werk als je chocolade in de magnetron wilt smelten:
Doe stukjes chocolade in een kom die geschikt is voor de magnetron.
Stel de magnetron in op 700 watt.
Warm de chocolade 30 seconden op.
Roer daarna door de chocolade heen.
Herhaal deze stappen, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
Roer de gesmolten chocolade nog even goed door.
Welke chocolade heb je nodig voor een chocoladefontein?
Je kunt speciale chocolade gebruiken voor chocolade fondue. Callebaut heeft speciale fontein chocolade. Aan deze chocolade is extra cacaoboter toegevoegd, waardoor de chocolade na het smelten mooi vloeibaar is.
Deze vind je hier in ons aanbod.
Hoelang kan de chocoladefontein blijven draaien?
Dit is een professioneel toestel en kan uren tot zelfs dagen blijven draaien. Indien gewenst kan er ook chocolade bijgevuld worden.
Wat is lekker bij een een chcolade fontein?
Je kan alles wat je lekker vindt in een chocolade fondue dippen. Enkele leuke voorbeelden zijn:
deze chocoladefontein wordt het vaakste gebruikt voor het dippen van ruchten en gebak bijvoorbeeld.
Kenmerken:
- Chocoladecapaciteit: 6 kg
- Aan / Uit schakelaar
- Temperatuur instelbaar
- 5 Etage(s)
- Diepe opvangbak
- Temperatuur: 30 °C tot 110 °C
- Elektrische aansluiting: 230 Volt / 1 N / 50 Hz
- Verwarmingsvermogen: 200 Watt
- Motorvermogen 80 Watt
Hoe werkt het?
Zet de fontein alvast aan om op te warmen en smelt de juiste fonteinchocolade in de magnetron of au bain-marie. Voeg de vloeibare chocolade toe aan de fontein en het feest kan beginnen! De vloeibare chocolade wordt namelijk omhoog gepompt via een spiraal en valt vervolgens weer naar beneden. Hier kun je dus alles in dopen wat je wilt.
Veelgestelde vragen
Hoeveel chocolade heb je nodig voor een chocolade fontein?
Alles hangt ervan af hoeveel mensen echt gebruik gaan maken van de fontein. Als je de fontein bijvoorbeeld opstelt in een dessertenbuffet hangt het natuurlijk af van het totale aanbod aan desserten. Wij raden aan bij bijvoorbeeld een echte chocolade fondue om 100 gram per persoon te voorzien.
Hoe chocolade smelten voor een chocoladefontein?
De chocolade kan je best op voorhand smelten au bain marie of in de microgolfoven.
Chocolade smelten in de au bain marie
Doe stukjes chocolade in een hittebestendige kom.
Vul een pan met water en zorg ervoor dat het water zo laag staat, dat het de kom waarin je de chocolade legt niet raak als je die bovenop het pannetje plaatst.
Zet de pan op het vuur en breng het water langzaam aan de kook.
Laat het water lichtjes koken.
Zet het kommetje met de chocolade bovenop de pan.
Dankzij de stoom van het kokende water, gaat de chocolade langzaam smelten.
Roer de smeltende chocolade door, zodat je een egale vloeistof krijgt.
Haal de kom van de pan af als de chocolade is gesmolten en zet het vuur uit.
Chocolade smelten in de microgolfoven
Ga als volgt te werk als je chocolade in de magnetron wilt smelten:
Doe stukjes chocolade in een kom die geschikt is voor de magnetron.
Stel de magnetron in op 700 watt.
Warm de chocolade 30 seconden op.
Roer daarna door de chocolade heen.
Herhaal deze stappen, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
Roer de gesmolten chocolade nog even goed door.
Welke chocolade heb je nodig voor een chocoladefontein?
Je kunt speciale chocolade gebruiken voor chocolade fondue. Callebaut heeft speciale fontein chocolade. Aan deze chocolade is extra cacaoboter toegevoegd, waardoor de chocolade na het smelten mooi vloeibaar is.
Deze vind je hier in ons aanbod.
Hoelang kan de chocoladefontein blijven draaien?
Dit is een professioneel toestel en kan uren tot zelfs dagen blijven draaien. Indien gewenst kan er ook chocolade bijgevuld worden.
Wat is lekker bij een een chcolade fontein?
Je kan alles wat je lekker vindt in een chocolade fondue dippen. Enkele leuke voorbeelden zijn:
- Vers fruit: aardbeien, banaan, sinaasappel, appel, mango, ...
- Wafels
- Spekjes,
- Marshmallows
- Cake
- Poffertjes
- Zandkoeken
- ...